مقاديرالحواوشى
1 ونصف كوب دقيق
نصف ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة خميرة فورية
ملعقة كبيرة سكر
رشة فلفل اسود
رشة كمون
2ملعقة كبيرة زيت نباتى
نصف كوب ماء دافئ
نضع المواد الجافة على الدقيق المنخول ثم الزيت ونعجن بالماء الدافئ حتى تتكون عندنا عجينة لينة وطريه
ادهنيها بالزيت واتركيها حتى تخمر ويتضاعف حجمها
فى هذه الأثناء نحضر الحشو :
125جرام لحم مفروم
حبة بصل
حبة طماطم
فلفل حامى (حسب الرغبة)
ملح - فلفل اسود - شطة - بهارات (حسب الرغبة)
فى الفود بروسيسور نضع كل المكونات ونخلطها
وبعد ان تخمر ..نبدأ نفرد قطع صغيرة بهذا الشكل على هيئة رغيف
ونجهز الفرشاة وقليل من زيت الذرة
ندهن رغيف منهم بالزيت ونضع عليه خلطة اللحم ثم نضع الرغيف الثانى فوقه ونبدأ فى اغلاقه من جميع الجوانب
تدخليه الفرن لو بتحبيه مقرمش شوية
او نجهز طاسة على النار ونضع فيها الرغيف ونضغط عليه قليلا حتى يبدأ فى النضج
ملحوظه :يجب ان تكون العجينة رقيقة و النار متوسطة
و بالهنا والشفا ما فيش أحلى من كده حواوشى
منقول من بيرو احلى