CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

ممبار محشى

مقادير الممبار المحشى

كيلو ممبار بقرى أو ضانى يغسل ويكحت وينقع فى الملح والخل

فى حالة الممبار الضانى يفضل أضافة ربع كيلو جرام من اللحم المفروم
... كيلو أرز مصرى مغسول

لتر عصير طماطم أو تبشر ناعم

حزمه من كل من البقدونس و الشبت و الكسبرة الخضراء



2 بصله كبيره مقطعه ناعم

ممكن أضافة فلفل أخضر حار

زيت

ملح حسب الحاجه \ ملعقة صغيرة فلفل أسمر

شطه حسب الرغبه \ بهارات محشى \ ربع ملعقة صغيرة جنزبيل (التوابل حسب الرغبه)

الطريقه
*****

1-نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب

لا يشترط ربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف

2-نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح وبصله وفلفل اسود وورق لورى

3-نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع

4-نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء

5-نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى

ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد

يقدم على طبق مفروش بالبقدونس وبالهنا والشفا
حدث خطأ في هذه الأداة

بحث

Custom Search