CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

مشويات بيتي(mix grill}

لان أقرب طريق لقلب جوزك معدته تعالي نقرب الطريق ونفرشه بالقدونس الاخضر

الكفتة البيتي اللذيذة
------------
المقادير 
 نصف كيلو لحم مفروم
 2بصلة مفرومة ناعم( تخلصي من الماء تماما)
ملح  وفلفل أسود 
بهارات (غير أساسي)
بقسماط  من ملعقتين الي ثلاثة 
الطريقة 
 تعجن جميع المقادير السابقة وتترك في الثلاجة ساعة علي الاقل
بعد مرور الساعة  احضري الاسياخ الخشبية الرفيعة وقومي بتقطيع اللحم المفروم لقطع مناسبة لحجم اصابع الكفتة واستعملي اصابعك لوضعها علي الاسياخ
 وعشان ما تحتاجيش لشواية تقدري تستعملي صينيه تيفال او طاسة تيفال للتسوية علي البوتاجاز
وطبعا نغطي وبقلب ونخفض النار
وعند تمام النضج تكوني عزيزتي مجهزة فحم متوهج علي شعلة البوتاجاز برده
 وزي الشاطرة تجيبي ورقة فويل وتعمليها علي شكل فنجان ولو عندك ليه او دهن ضاني تضعيه وسط الفويل وحالا تضعي الفحم الاحمر وتغطي الطاسة حتي تكتسب الكفتة رائحة الشواء
في حالة عدم وجود لية يمكنك استعمال الزيت او السمن

الكباب الضاني بدون شواية
-----------------
المقادير 
1كيلو من لحم الضأن او الريش او الاثنين
بصل مبشور 
فلفل اسود وملح >قليل جدا
عصير ليمون او خل لتسهيل نضج اللحم
توضع التتبيله علي اللحم ساعة علي الاقل 
وكلما زادت المدة كان افضل 
الطريقة
 ضعي طاسة تيفال علي النار حتي تسخن
حالا وزعي قطع الكباب والريش
 انتظري دقيقة حتي تسد مسام اللحم ثم اقلبي حتي يتم تحول لون اللحم الي البني
بعدها اخفضي النار عزيزتي لاحظي ان اللحم ينزل عصيره ليساعد علي سواه
 وبعد فترة تحتاجين لاضافة كميات صغيرة من الماء
بعد نضج الكباب ارفعي النار ليأخذ اللون المطلوب للشي 
 وبنفس الطريقة السابقة استخدمي الفحم مع الفويل


شيش طاووك
-------
نفس طريقة الكباب ولكن نستعمل افخاذ الدجاج المتبلة ويضاف بودرة الثوم للتبيله السابقة ويتم استعمال الاسياخ بالتبادل بين الطماطم والفلفل والدجاج


فيليه الدجاج
-------
نفس الطرق السابقة مع استبدال افخاذ الدجاج بقطع صدور الدجاج


التقديم 
مع الارز الابيض او المكرونة الاسباجيتي واالفلفل المشوي والطماطم المشوية علي شعلة البوتاجاز علي نار هادية
عزيزتي الزوجة لاتنسي الطحينة والسلطة الخضراء وبالف هنا
حدث خطأ في هذه الأداة

بحث

Custom Search